StoryEditor
U PROGRAMU UŽIVO

MINISTAR ĆORIĆ PROZVAO REPORTERA N1 ZBOG PORUKA U NOVINARSKIM GRUPAMA?! 'U jednoj u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo'

 
Tomislav Ćorić; Hrvoje Krešić
 Goran Mehkek, Srdjan Vrancic / CROPIX

Ministar Tomislav Ćorić prozvao je u utorak reportera N1 televizije Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama rekavši mu kako se iz njegova rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

TV reporter ministru je postavljao pitanja vezana uz objavu Memoranduma u Nacionalu prema kojemu je između INA-e i Janafa dogovoren transport 247.000 tona hrvatske nafte iz Siska, umjesto u Rijeku, na preradu u Mađarsku.

Ministar Ćorić komentirao je te napise rekavši kako se tekstom pokušava implicirati da je Hrvatska došla u podređen položaj, a što, kaže ministar, nije točno.

- U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo... Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete - rekao je Ćorić.

Krešić je nakon ministrove izjave u programu N1 televizije rekao kako ministar i Vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara.

- Očito je prate... Napao me da imam financijske interese te da sam rubni dio naftne industrije - rekao je Krešić.

Plenković: 'Nitko iz Vlade ne može i ne smije imati uvid u bilo čiju komunikaciju'

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković boravi u Vrgorcu, odakle je reagirao na izjavu ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, koji je u utorak prozvao reportera N1 televizije Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama rekavši mu kako se iz njegova rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

Premijera je reporter Hari Kočić upitao znači li to da Vlada prati internu komunikaciju novinara u grupama na WhatsAppu i Viberu.

- Takva teza ne dolazi u obzir, nikakve primisli uopće na takvo nešto ne dolaze u obzir. To najsnažnije demantiram - odgovorio je Plenković za N1.

- Uvid u bilo čiju komunikaciju, pogotovo novinarsku, nitko iz Vlade ne može i ne smije imati. Siguran sam da to nije istina, nema nikakvog slušanja bilo koga - izjavio je premijer.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:42