JAVNO SASLUŠANJE

Ministar Filipović dolazi pred Odbor za gospodarstvo: Oporba će ga ‘rešetati‘ o Ini, otvorit će sedam tema

Taj je prijedlog iniciralo pet članova Odbora, Mrak-Taritaš, Grčić, Pavić, Troskot i Vučemilović

Davor Filipović

 Vanesa Pandzic/Cropix

U roku od osam dana ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović doći će na Odbor za gospodarstvo i biti javno saslušan na temu imenovanja članova Uprave INA-e, planova daljnjeg upravljanja i razvoja kao i planovima Vlade u vezi poremećaja na tržištu plina.

Taj je prijedlog iniciralo pet članova Odbora, Anka Mrak-Taritaš, Branko Grčić, Željko Pavić, Zvonimir Troskot i Vesna Vučemilović, a vladajuća većina jednoglasno prihvatila. Zbog transparentnosti rada i budućnosti INA-e dogovorili smo da se ministar Filipović odazove, pojasnio je predsjednik Odbora Žarko Tušek.

Anka Mrak Taritaš najavila je sedam tema koje namjeravaju otvoriti, s naglaskom na budućnost INA-e i planovima. INA je bila nositelj istraživanja, razvoja i proizvodnje, a pretvorila se u podružnicu MOL-a, rekla je Anka Mrak Taritaš.

Tonči Tadić, vanjski član Odbora, podsjetio je na svoju prognozu davne 2003. godine da će INA postati egzotični skup pumpnih stanica nastave li Vlade svoju nezainteresiranu politiku oko statusa INA-e. Smatra da je pristup kako INA nije naša besmislen, jer ona je "još uvijek 47 posto naša, MOL nije apsolutni gospodar, on je gospodar onoliko koliko su kilavi članovi uprave". Tadić je predložio da se osim ministra pozovu i "tri viteza iz Upravnog odbora", ali o tome se nije raspravljalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:41