USPJEŠAN SASTANAK

Ministar financija Marić primio studente i najavio povećanje poreznog limita

Ono što je ostalo upitno jest kada će se te izmjene dogoditi, odnosno, hoće li se s njima ići već u ovoj ili tek u sljedećoj godini

Zdravko Marić

 Damjan Tadić/Cropix

Čini se kako je današnji susret studenata i ministra financija Zdravka Marića bio uspješan s obzirom da je ministar prihvatio studentske prijeddloge i potvrdio da će se ići u povećanje iznosa poreznog limita do kojeg u slučaju ostvarivanja dohotka svojim roditeljima mogu bti porezne olakšice.

Ono što je ostalo upitno jest kada će se te izmjene dogoditi, odnosno, hoće li se s njima ići već u ovoj ili tek u sljedećoj godini, no u svakom slučaju taj će limit uskoro biti viši od 15 tisuća kuna, na koliko je sada zacrtan.

- Sastanak je bio dobar, ministru smo predstavili naš prijedlog da se taj limit poveća na 22.500 kuna i ministar je potvrdio da će se ići u izmjene. Odlično je da smo dobili potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je također podržalo naš prijedlog, kazao nam je predsjednik Hrvatskog studentskog zbora Neven Pintarić.

Podsjetimo, studenti su prvi put u Jutarnjem iznijeli svoj prijedlog povećanja poreznog limita, a nakon toga počeli prikupljati i potpise studenata kako bi porezne izmjene zatražili peticijom. Kažu da su trenutni limiti zbog povećanja minimalnih satnica iznimno niski te da im omogućavaju maksimalno dva mjeseca sezonskog rada godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:32