OTVORENOST I SURADNJA

Ministar Fuchs čestitao novom rektoru zagrebačkog Sveučilišta

Stjepan Lakušić izabran je danas na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu za mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine

Stjepan Lakušić 

 Ranko Suvar/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u čestitki Stjepanu Lakušiću na izboru za rektora Sveučilišta u Zagrebu istaknuo je da su kvaliteta, proaktivnost, otvorenost, suradnja i preuzimanje odgovornosti za ostvarene rezultate odlike uspješnih sveučilišta.

Istaknuvši da smo svakodnevno suočeni s vrlo dinamičnim kretanjima u društvu i na tržištu rada, što je ujedno i jedan od najvećih izazova s kojim se danas suočava Sveučilište u Zagrebu kao najstarije i najveće hrvatsko sveučilište, ministar Fuchs ističe da taj izazov istodobno predstavlja i veliku priliku i potencijal.

"Značajniji pomaci u kvaliteti visokog obrazovanja i znanstvenih istraživanja mogu se postići jedino uspostavom transparentnosti rada i djelovanja, promjenom načina upravljanja i koordiniranja te jačanjem kulture, kvalitete i etičnosti u nastavnom i istraživačkom radu", poručio je ministar.

"Kvaliteta, proaktivnost, otvorenost, suradnja i preuzimanje odgovornosti za ostvarene rezultate odlike su uspješnih sveučilišta i njihovih fakulteta i akademija koji iznimno snažno utječu na smjer i razvoj cijelog društva. Buduća uprava Sveučilišta u Zagrebu treba biti servis - poslužitelj kako svih njegovih studenata i profesora, tako i fakulteta i akademija u svome sastavu", istaknuo je Fuchs.

Sveučilište u Zagrebu, smatra ministar, osim što je danas najveće sveučilište u Republici Hrvatskoj, mora biti jedno od najuglednijih sveučilišta u Europi te sjecište intelektualne, akademske i znanstvene misli.

"Međunarodna prepoznatljivost i relevantnost utemeljena na najvišim europskim i svjetskim vrijednostima razvija se, osnažuje i učvršćuje permanentno i sustavno. Vođeni tom vizijom, želim Vam puno uspjeha u Vašem radu i daljnjem strateškom promišljanju razvoja Sveučilišta", poručio je ministar Fuchs novoizabranom rektoru zagrebačkog Sveučilišta.

Stjepan Lakušić izabran je danas na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu za mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 22:29