STIGLO OBJAŠNJENJE

MINISTAR GORAN MARIĆ OGLASIO SE O NOVOJ AFERI 'Osim lijepe ljudske satisfakcije, nisam ostvario nikakvu materijalnu korist u obnovi crkve'

 
Ministar Goran Marić
 HANZA MEDIA

Ministar državne imovine Goran Marić ustvrdio je u petak, u vezi svoje uloge u obnovi crkve u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, da "osim lijepe ljudske satisfakcije" što je pomogao realizaciji plemenite ideje, nije ostvario nikakvu materijalnu korist niti to omogućio nekom drugom, te da nije učinio ništa "mimo najboljih etičkih standarda".

Marić u očitovanju iz Ministarstva državne imovine navodi kako je točno da je u vrijeme kad je dogovorena obnova crkve bio dužnosnik i saborski zastupnik, aIi je na sastanku o obnovi crkve bio "isključivo kao župljanin Župe Majke Božje Lurdske".

"Razgovaralo se o idejnom rješenju obnove crkve, a u razgovoru najdoslovnije nisam sudjelovao", kaže Marić. Ističe da nijednom nije sudjelovao ni u razgovorima oko financiranja obnove crkve, osim što je osobno višekratno dao simbolični prilog, kao i mnogi drugi župljani.

Marić: Tvrtka kupila derutni stan i time omogućila obnovu dijela samostana

"Točno je da sam sudjelovao u razgovorima s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Ovu sam ideju doživio kao nešto iznimno ljudski i društveno vrijedno. I na nju sam kao čovjek reagirao i bio spreman osobno pomoći da se ta ideja realizira", tvrdi ministar državne imovine.

Navodi da je Franjevačka provincija imala derutni stan u Zvonimirovoj ulici, koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati, te kako je točno da je "tvrtka Scientia d.o.o. kupila navedeni stan i platila ga u cijelosti, čime je obnova omogućena".

"Naglašavam da sam i u ovom projektu osobno financijski sudjelovao prema svojim mogućnostima. Naročito naglašavam da u svemu ovom, osim lijepe ljudske satisfakcije što sam pomogao realizaciji ove plemenite ideje, nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo komu drugom. Jednako tako, dužnosničkom funkcijom nisam učinio ništa mimo najboljih etičkih standarda", poručuje Marić u očitovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:13