'TATA KUPI MI AUTO...'

MINISTAR ISPUNIO DJEČAČKI SAN Vrdoljak osječkim vatrogascima predao novi kamion, a onda sjeo za njegov upravljač, oglasio sirenu i provozao gradonačelnika Vrkića

 Emica Elvedji / CROPIX

Zaurlala je sirena vatrogasnog vozila u utorak oko 13 sati u dvorištu JPVP Osijek, no srećom nije to bio znak da osječki vatrogasci kreću na neku od svojih intervencija. Bilo je to, kako je po izlasku iz kamiona rekao, „ispunjenje moga dječačkog sna.“ Sjedeći za volanom vatrogasnog kamiona gumb sirene pritisnuo je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, dok je na suvozačkom mjestu sjedio gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Tako je jedan Ivan provozao drugoga, napravivši puni krug novim vozilom po dvorištu osječke vatrogasne postrojbe, a onda i znalački, kao da je riječ o iskusnom kamiondžiji, parkirao kamion u rikverc. Učinio je to Vrdoljak nedugo nakon što je zapovjedniku JPVP Osijek Borisu Banjanu uručio ključeve istog tog kamiona. Riječ je o višenamjenskoj autocisterni namijenjenoj za slučajeve požara ili opskrbe stanovništva pitkom vodom, a osim toga vatrogasci su iz Robnih zaliha dobili i čamac s motorom i prikolicom za transport u slučajevima poplava.

Emica Elvedji / CROPIX

FOTO: Emica Elvedji / CROPIX

Banjan je, u zahvali ministru, rekao da su im upravo ta vozila nedostajala, osobito cisterna kapaciteta 7000 litara vode, dok je Vrdoljak naglasio da je riječ o jednoj od 23 cisterne koje su nedavno preuzele Robne zalihe te je „bilo neizbježno da jedna dođe u Osijek.“

Emica Elvedji / CROPIX

FOTO: Emica Elvedji / CROPIX

- Svake godine imamo nekoliko elementarnih nepogoda i katastrofa poput poplava, suše, smrzavanja, požari... U svim tim ekstremnim situacijama pokazali smo da Robne zalihe znaju što su potrebe. Mene su prije dvije godine mediji „prali“ što sam naručio kokošje paštete za 2 milijuna kuna, kao da ću ih ja pojesti. No nakon toga smo ljudima stradalima u poplavi u Slavoniji osigurali sve što je potrebno u vrijednosti od 33 milijuna kuna, a do sada smo na migrantskoj krizi izdvojili 12 milijuna kuna - rekao je Vrdoljak, prije nego što je od Banjana zatražio da mu posudi ključeve kako bi s kamionom napravio jedan krug, pri čemu je istaknuo da za to posjeduje i odgovarajuću vozačku dozvolu.

Emica Elvedji / CROPIX

FOTO: Emica Elvedji / CROPIX

Vrdoljak je inače poznat kao političar sklon nekonvencionalnim potezima, poput njegove kampanje za lokalne izbore u Osijeku 2008. kada se predstavljao kao „Man with the Balls“ ili kada je u ljeto 2011. za potrebe snimanja za Globus pristao na fotosession u jarunskom jezeru u koje je ušao u odijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:42