'NEARGUMENTIRANE SU I NEUTEMELJENE'

Ministar Karamarko priopćenjem demantirao optužbe Munira Podumljaka

'Na tvrdnju da posjedujem udjele u trgovačkim društvima navodim da ne posjedujem vlasničke udjele ni u jednom od spomenutih trgovačkih društava'
Zagreb, 171209.Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova.Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX
 Vjekoslav Skledar / CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko se priopćenjem osvrnuo na optužbe koje je protiv njega u emisiji "Nedjeljom u 2" izrekao čelnik udruge "Partnerstvo za društveni razvoj" Munir Podumljak. Nazvao ih je neargumentiranima i neutemeljenima.

Demantirao je izjavu po izjavu, odnosno potužbu po optužbu, Munira Podumljaka, s kojim je imao prilike suočiti se i u emisiji emitiranoj 3. srpnja, ali sve pozive na to je odbio.

- Na tvrdnju da posjedujem udjele u trgovačkim društvima navodim da ne posjedujem vlasničke udjele ni u jednom od spomenutih trgovačkih društava, da nikada nisam prenio upravljačka prava na Odvjetnički ured 'Hanžeković', a vlasničke udjele koje sam posjedovao, prodao sam prije više godina. Kako su podaci o vlasništvu u Hrvatskoj javno dostupni, upućujem sve zainteresirane na web stranicu Sudskog registra trgovačkih društava gdje se može vidjeti vlasnički status trgovačkih društava, kao i udjela u njima - tvrdi ministar Karamarko .

Kroz priopćenje je branio i svoga oca.

- Navodim kako ni ja, ni moj otac nismo vlasnici zemljišta o kojem je također bilo govora u emisiji, jer o zemljištu nije proveden postupak nasljeđivanja. Posebice je važno spomenuti da se to zemljište vodi kao građevno područje u prostornim planovima grada Obrovca 2009., ali i 2003., kao i 1991. Spomenuto zemljište nije izdvojeno proglašeno građevnim područjem u prostornom planu donesenu 2009., pogotovo ne kao jedina parcela u toj zoni, nego je ona manji dio ukupna kompleksa koji je bio i prije u građevnoj zoni i svi se spomenuti podaci mogu provjeriti u katastru i zemljišnim knjigama, ulaskom na e-stranice katastra i zemljišnih knjiga - brani se u priopćenju.

Za kraj je spomenuo kako se iz svega može zaključiti kako u njegovoj imovinskoj kartici nisu mogli biti uneseni podaci o udjelu u trgovačkim društvima ili podaci o vlasništvu nad spomenutim zemljištem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 11:08