NOVI PRILOZI PROFILU MINISTRA ZDRAVSTVA

MINISTAR KOJI SE ISTIČE TROŠKOVIMA Varga u 180 dana mandata na putovanjima proveo 80 dana

U Ameriku je letio prvom klasom, država mu za putne naloge platila 92.977 kuna, a njegovi domaćini od SAD-a do Rusije još puno više
 Neja Markičević/CROPIX

Proputovao sam svijeta i ostalo je još samo nekoliko država koje bih želio posjetiti, a još nisam, kao što su Portugal i Rusija – povjerio mi se u veljači prošle godine u intervjuu Siniša Varga, tadašnji šef HZZO-a, današnji ministar zdravlja.

Samo deset mjeseci kasnije, u studenom prošle godine, ministar Varaga dio vlastitih želja je ostvario: otputovao je na službeno putovanje u Moskvu. Taj put, kako su nam odgovorili iz Ministarstva zdravlja, stajao je državu samo 125 kuna. Ali bilo je to tek jedno od devet putovanja u tom mjesecu na koja je otišao prvi čovjek hrvatskog zdravstva: bio je još u Londonu, Moskvi, Dubrovniku, Zaboku, Osijeku i Opatiji.

Potrošio je taj mjesec nešto više od trinaest tisuća kuna, a u prosincu je opet krenuo na putovanja pa su novinari primijetili da je ministar u dvadesetak dana samo šest proveo u Hrvatskoj.

Okrunio je godinu putovanjem u SAD, u Washington. Proveo je tamo osam dana, a pratio ga je pomoćnik za zdravstveni turizam Miljenko Bura. Na pitanje novinara koji je bio razlog puta, iz Ministarstva su tada odgovorili: “Prikupljanje iskustva i primjera dobre prakse u pružanju zdravstvene skrbi veteranskoj populaciji u Veteranskom medicinskom centru u Washingtonu.”

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2022 20:16