SMJENA U VLADI

Ministar Komadina ipak odlazi: Kandidat za nasljednika zagorski župan?

Navodno se Komadina nije snašao na stresnoj funkciji, što je ostavilo posljedice po njegovo zdravlje
 Boris Kovacev / CROPIX

Ministar mora, prometa i veza Zlatko Komadina navodno ozbiljno razmišlja o ostavci, te ju je čak po nekim pričama i kuvertirao prošli tjedan, pa naknadno povukao, piše Novi list .

O mogućoj ostavci ministra Komadine Jutarnji list je već prije pisao . Navodno se nije snašao na toj stresnoj funkciji, što je već ostavilo i ozbiljne posljedice po njegovo zdravlje.

Prethodno najglasnija pretendentica na njegovo mjesto, sisačka županica Marina Lovrić Merzel, navodno ne dolazi u obzir kao njegova zamjena, jer se u stranci smatra da je preuranjeno istrčala sa svojom kandidaturom . Mnogi smatraju da je njeno lobiranje u trenutku u kojemu je Komadina prolazio najteže trenutke u najmanju ruku bilo neumjesno.

U prvotnom srazu sa Zlatkom Komadinom koji se prvi predbilježio za tu ministarsku fotelju, Lovrićka nije imala šanse. Ali je novu šansu uočila u trenutku kad se Komadina ozbiljno dvoumi hoće li ostati u Zagrebu, ili će procijeniti da mu je zdravlje preče pa se opredijeliti za manje stresan posao - na svoju staru funkciju primorsko-goranskog župana.

Prema nekim izvorima, najizgledniji nasljednik ministra Komadine je krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić, premda u Vladi ističu da je konačna odluka otići ili ostati u cijelosti na Komadini, piše Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:11