ODAO POČAST POGINULIM HEROJIMA

Ministar Krstičević odao počast Pumama u Varaždinu: 'Pume i druge postrojbe sudjelovale su bez oklijevanja u oslobađanju cijele Hrvatske'

Ministar obrane Damir Krstičević u Varaždinu je položio vijenac i odao počast poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima 7. gardijske brigade Puma

U tjednu obilježavanja 23. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, u srijedu je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sa suradnicima u Varaždinu položio vijenac i odao počast poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima 7. gardijske brigade Puma.

Ovom prigodom, ministar Krstičević obišao je radove u vojarni u Varaždinu, gdje je planiran skori povratak pripadnika Hrvatske vojske, javljaju iz MORH-a. Povratak Puma u Varaždin planiran je do kraja ove i tijekom slijedeće godine.

U Varaždinu je Krstičević zahvalio Pumama na doprinosu u operaciji Oluja i u Domovinskom ratu te istaknuo kako su upravo Pume zajedno s 4. gardijskom brigadom prve ušle u Knin.

- Pume i druge postrojbe iz sjeverozapadne Hrvatske sudjelovale su bez oklijevanja u oslobađanju cijele Hrvatske, od Vukovara do hrvatskog juga i tako pokazale jedinstvo cijele zemlje koja je dovelo do konačne pobjede - naglasio je Krstičević, ujedno se prisjetivši i 90 poginulih pripadnika Sedme gardijske brigade.

- Povratak nasljednika legendarnih Puma u Varaždin ima povijesni značaj kao sjećanje na doprinos ovog područja u Domovinskom ratu, posebno Sedme gardijske brigade. Na području sjeverozapadne Hrvatske nije razmještena niti jedna operativna postrojba. Hrvatska vojska je dio ovoga društva, i sa svojim sposobnostima stojimo na raspolaganju hrvatskim građanima, a povratkom Puma u Varaždin dat ćemo svoj doprinos njegovom razvoju - rekao je ministar i zaključio: "Hvala Pumama na svemu što dale za slobodu naše Domovine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 04:01