NAPETO STANJE

MINISTAR KRSTIČEVIĆ ZA JUTARNJI O HRVATSKIM VOJNICIMA U IRAKU 'Ne sudjeluju u aktivnostima na terenu, aktivno pratimo sigurnosnu situaciju...'

Damir Krstičević
 Darko Tomaš / CROPIX

U Iraku je ukupno sedam pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji sudjeluju u NATO misiji potpore miru, svi su u bazama, ne sudjeluju u aktivnostima na terenu i zasad je sve u redu, doznajemo od ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića.

- Naložio sam načelniku Glavnog stožera da aktivno prati sigurnosnu situaciju sa saveznicima i u skladu s nadležnostima procjenjuje rizike i predlaže dodatne mjere za zaštitu pripadnika Oružanih snaga. Najvažnija nam je sigurnost ljudi i 24 sata pratimo situaciju preko zapovjedno-operativnog središta - kaže Krstičević za Jutarnji list.

Pojašnjava kako je u Iraku stožerno osoblje koje ne sudjeluje u aktivnostima na terenu, nego obučavaju. U Libanonu je pak jedan čovjek, također pripadnik stožernog osoblja u bazi.

Podsjetimo, američke su snage noćas ubile moćnog iranskog generala Kasema Sulejmanija, čime je zaoštrena ionako napeta situacija između Washingtona i Teherana. O svemu opširnije možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:50