MINISTAR UPRAVE

MINISTAR MALENICA O JOSIPI RIMAC 'Korektno je radila posao, a što je radila izvan radnog vremena, ne znam, to mi je teško reći'

Ivan Malenica
 Željko Puhovski / CROPIX

Ministar uprave Ivan Malenica se u gostovanju na N1 televiziji osvrnuo na predstojeće parlamentarne izbore, ali i na aferu i uhićenje Josipe Rimac.

'Josipa Rimac sigurno neće biti na listi, bila je predložena, ali pojedinci tako izigraju povjerenje. Ja bih tu pričekao sudsku odluku za zaključke, ali predložene su najstrože stegovne mjere. Bila je zadužena za upravno postupanje i inspekciju, korektno je radila posao. Što je radila izvan radnog vremena, ne znam, to mi je teško reći. Imala je povjerenje, nisam znao što je radila niti se osjećam odgovornim', rekao je Malenica o vremenu kad je bio šef Josipi Rimac u Ministarstvu uprave.

Dodao je i da bi za visoke državne dužnosnike trebalo uvesti sigurnosne provjere, a kada je riječ o imovinskim karticama, zalaže se za obvezu podnošenja na godišnjoj razini.

Malenica je inače prvi na listi HDZ-a za devetu izbornu jedinicu. Ističe da je to velika čast i odgovornost jer se radi o utvrdi HDZ-a u kojoj se uvijek postižu dobri rezultati.

'Ali ne idu mandati sami od sebe, treba pokazati svojim radom što je sve učinjeno', rekao je Malenica za N1.

Kada je riječ o njegovoj godini na čelu Ministarstva uprave, kaže da su tu odlični rezultati.

'Možemo govoriti o osvježenju, novim licima, a imam dobre temelje. Sada uvodimo mPečat, mPotpis, digitalne prijave vjenčanja...', rekao je.

Osvrnuo se i na teritorijalni ustroj zemlje rekavši da se županije neće mijenjati.

'Kada je riječ o općinama i gradovima, analiziramo sve kapacitete i utvrđujemo kategorije. Kriterij je samoodrživost, ako usluge ne mogu odraditi kvalitetno, onda ćemo ići na spajanje', kaže Malenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:10