BIVŠI TRENER DINAMA

Ministar Malenica odbio molbu Zorana Mamića: ‘Ne smije izdržavati kaznu u Bosni i Hercegovini‘

Sutkinja je utvrdila da nisu ispunjeni svi uvjeti tako da je sukladno tome i ministarstvo prihvatilo odluku suda, rekao je.
Zoran Mamić
 Ronald Goršić/cropix

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica odbio je molbu Zorana Mamića, bivšeg trenera Dinama i brata Zdravka Mamića, za izdržavanje kazne u BiH.

“Ministarstvo je zaprimilo dokumentaciju, spis sa Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja izvršenja je donijela odluku da nisu ispunjeni uvjeti.

Sukladno toj odluci je Ministarstvo pravosuđa i postupilo. Dakle, u ovoj čitavoj proceduri nadležnost suda je Županijskog suda u Zagrebu, odnosno sutkinje izvršenja koja utvrđuje ispunjavanje svih uvjeta, sutkinja je utvrdila da nisu ispunjeni svi uvjeti tako da je sukladno tome i ministarstvo prihvatilo odluku Županijskog suda u Zagrebu”, rekao je Malenica za N1.

Zoran Mamić se prije desetak dana pridružio bratu Zdravku Mamiću u BiH te zatražio od zagrebačkoga Županijskoga suda da kaznu služi u toj državi.

Podsjetimo, on se mora javiti u Remetinec 10. svibnja na odsluženje zatvorske kazne od 4 godine i 8 mjeseci, odlučila je sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda prije tri dana. Na tu odluku Zoran Mamić i njegovi branitelji imaju pravo žalbe.

Ako žalba bude odbijena, a Zoran Mamić se 10. svibnja ne pojavi u Remetincu na izdržavanju kazne, on postaje tražena osoba odnosno za njime se raspisuje tjeralica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:48