GOSTOVAO U NEDJELJOM U 2

MINISTAR MARAS O SANKCIJAMA EK 'Osobno ću odgovarati ako Hrvatska bude imala kakvu štetu'

Zagreb, 130913.SDP, Praska ulica 2.Gordan Maras objavio je danas na konferenciji za medije kandidaturu za predsjednika zagrebacke Gradske organizacije SDP-a.Na fotografiji: Gordan Maras.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

U današnjoj emisiji 'Nedjeljom u 2' urednika i voditelja Aleksandra Stankovića gostovao je Gordan Maras, ministar poduzetništva i poduzetništva.

Maras je komentirao izbacivanje Aleksandre Kolarić iz SDP-a, koje je uslijedilo nakon njezine kolumne, u kojoj je pozvala SDP-ovce da prestanu šutjeti u slučaju 'lex Perković', te da se usude usprotiviti premijeru. Maras je rekao kako Kolarić nije izbačena iz stranke zbog svojega stava, nego zbog toga što je naštetila stranci.

Vrlo je rijetko da netko koristi medije, da netko na taj način komunicira sa strankom. Mi komuniciramo puno unutar stranke, svi sa svima, a Kolarić je jedini slučaj takve vrste komunikacije - preko medija, poručio je Maras, piše HRT .

Govorila je kritički, uspoređujući SDP sa HDZ-om na čelu sa Ivom Sanaderom, kaže Maras, a uspoređivanje nas sa kriminalcima, dodaje - je nedopustivo.

Još jedna stvar, ona (Kolarić) ima poseban pristup medijima. Ona je PR stručnjakinja, ona radi u medijima i, naravno, ima određene kontakte!

Ovo nije prvi takav istup Aleksandre Kolarić

Ovo nije prvi istup. Ona je istupala u medijima između prvog i drugog kruga na prošlim lokalnim izborima u Zagrebu. Ona je istupala po intervjuima, govoreći dva dana prije drugog kruga da je SDP izgubio zbog loših poteza Vlade! To ne može tako!, rekao je Maras, dodajući kako nije istina da je on inicirao njezino izbacivanje iz stranke, rekavši kako je on, naprotiv, bio za to da se ta rasprava odgodi za nakon SDP-ovih izbora u Zagrebu, te da je njezino izbacivanje predložio sam Milanović na Predsjedništvu stranke.

Možda ima nešto i u tom što smo na Vladi odlučili smo da se ne angažiraju PR agencije. Ona ima svoju privatnu priču protiv Zorana Milanovića. Taj slučaj nema veze sa Perkovićem.

'Nećemo izgubiti novac!'

Maras je komentirao i najavu sankcija Europske komisije zbog 'lex Perković'.

Nećemo izgubiti novac, neće nam nitko dati pojačani nadzor, rekao je Maras, dodajući kako je uvjeren da nikakvih posljedica po Hrvatsku na kraju - neće biti.

Spreman sam i osobno, ako Hrvatska bude imala kakvu štetu - odgovarati, zaključuje Maras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:05