SITUACIJA SVE TEŽA

Ministar Marić komentirao Petrolovu najavu da prijeti nestašica goriva: ‘Sve opcije su na stolu‘

‘Baš što se tiče pogonskog goriva, prvi set mjera svodio se na administrativno reguliranje, odnosno kolokvijalno, zamrzavanje cijena‘

Zdravko Marić

 Dragan Matic/Cropix

Ministar financija, Zdravko Marić, sudjelovao je na konferenciji "Eurotransformacija Hrvatske", na kojoj se, između ostaloga, govorilo o prednostima uvođenja eura. Nakon konferencije odgovarao je na pitanja novinara, piše N1.

Novinari su ministra zamolili za komentar jučerašnje objave Petrola, u kojoj kaže da zbog Vladinih mjera prijeti nestašica goriva.

“Nisam stigao pogledati sve objave i priopćenja, logično je na takvu neku odluku imamo različite vrste reakcija i akcija. Baš što se tiče pogonskog goriva, prvi set mjera svodio se na administrativno reguliranje, odnosno kolokvijalno, zamrzavanje cijena. I kad su cijene sirove nafte toliko visoko krenule gore, tada smo promijenili modalitet mjera i krenuli u snižavasnje trošarina i ograničavanje marži, a ne regulirati ukupno administrativno cijenu, da ne bi došli u ugrozu opskrbe tim gorivima”, rekao je Marić.

“Na tom tragu smo nastavili s mjerama, da bismo svi skupa dali doprinos da cijene ovaj tjedan ne rastu dodatno i mi vjerujemo da ne bi trebalo doći do poremećaja”, rekao je ministar.

Dodao je da su u situacijama kad je kriza sve opcije na stolu.

“Vidimo da je kompleksna situacija i zato su naše izjave i mjere koje donosimo. Smirili smo tržište i možemo biti zadovoljni time. A tko može pogledati u kristalnu kuglu i predvidjeti što će se događati u tjednima ispred nas? Mi želimo vjerovati da će biti bolje, ali vidjet ćemo”, rekao je Marić, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 08:14