PRVO ĆE SVE PREZENTIRATI

MINISTAR MARIĆ O POREZU NA NEKRETNINE 'Neću prejudicirati odgodu, u tom slučaju morali bi mijenjati zakon'

 
Ministar financija Zdravko Marić
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je porez na nekretnine, a upitan zna li se konačan datum primjene poreza na nekretnine, Marić je rekao da stoje pri onome što su kazali, piše N1.

- Radimo na pripremi kako najbolje organizirati taj krug, odnosno više krugova javnih predstavljanja, prezentacija i približavanja onoga što smo htjeli napraviti uvođenjem poreza na nekretnine i da se vidi ono što sam govorio, da se građanima približe izračuni i neke druge stvari - rekao je Marić.

- Građani su već upoznati s tim, jer mi svaki mjesec dobivamo uplatnice za komunalnu naknadu i znamo kako se ona računa - dodao je.

Obzirom da u zakonu stoji da primjena poreza na nekretnine kreće od 1.1.2018. godine, ministar financija kazao je da u slučaju odgode formalno treba mijenjati zakon.

- To u ovom trenutku neću prejudicirati. Najesen ćemo pripremiti nekoliko rundi razgovora, sučeliti argumente, staviti na stol i prezentirati sve i temeljem toga će biti donesena jasna odluka - rekao je Marić.

- Nakon serije prezentacije će se dogoditi, ako ide odgoda, zakon se mora promijeniti. To je samo hipotetski, pustite da idemo korak po korak - kazao je Marić, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:43