UGOVOR O DAROVANJU

Ministar Marić u Podstrani: Bivše vinkovačko odmaralište postaje društveno-kulturni centar

Goran Marić i Mladen Bartulović
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je u četvrtak Podstranu, gdje je s općinskim načelnikom Mladenom Bartulovićem potpisao ugovor o darovanju nekretnine, zgrade bivšega vinkovačkog odmarališta, vrijedne četiri milijuna kuna, koja će postati društveno-kulturni centar.

Kako je rekao ministar, "taj čin ima i političku i psihološku vrijednost, jer ono što je bilo nadohvat očima, i korakom, bilo je godinama tako daleko od ljudi i života. Ovim događajem, ova dinamična lokalna zajednica prodisat će punim plućima jer ovakvim potezima, odgovornom suradnjom države i jedinica lokalne samouprave, budimo i oživljavamo Hrvatsku - rekao je među ostalim ministar Marić.

Kako je priopćeno iz Ministarstva državne imovine, načelnik Podstrane Mladen Bartulović zadovoljan je potpisivanjem ugovora.

- Postupak dogovora, pripreme i realizacije predmeta bili su brzi i jednostavni. Iskrena pohvala za djelotvornost i profesionalizam zaposlenika ministarstva. Darovana nekretnina postat će centar kulturnoga, umjetničkog, zabavnog i društvenog života, prostor za sve generacije, prostor koji do današnjeg dana naša općina nije imala - rekao je načelnik Podstrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:38