VRATILI SE IZ POLJSKE

Ministar Mario Banožić ponosan na hrvatske vojnike: ‘Odradili ste fantastičan posao‘

Ministar je istaknuo da su hrvatski vojnici uvijek iznimno cijenjeni u međunarodnim misijama i operacijama.
 MORH

Ministar obrane Mario Banožić rekao je u petak pripadnicima 8. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) u Poljskoj koji su se istaknuli svojim postignućima da je ponosan na njih te da su odradili fantastičan posao, priopćio je MORH.

image
MORH

Na susretu u MORH-u s pripadnicima kontingenta koji su u Poljskoj postigli iznimne rezultate tijekom izvršavanja svojih zadaća, ministar je istaknuo da su hrvatski vojnici uvijek iznimno cijenjeni u međunarodnim misijama i operacijama.

Saveznici i partneri izrazili su veliko poštovanje prema angažmanu pripadnika 8. hrvatskog kontingenta kao i njihovim znanjima i vještinama, kazao je.

- Pokazujemo velike razine znanja i snalažljivost. Ponosan sam na sve vas. Pokazali ste u ovoj zahtjevnoj aktivnosti sposobnost, motiviranost i spremnost hrvatskog vojnika - rekao je.

- Odradili ste stvarno fantastičan posao - istaknuo je ministar.

image
MORH

Osvrnuvši se na uspješan završetak i pobjedu pripadnika 8. HRVCON-a na natjecanju vojne izdržljivosti "Norvegian Foot March“, ministar je čestitao pobjednicima, vojnom kapelanu Josip Kešinoviću i desetniku Matiji Radieloviću.

Osim njih, svojim postignućima istaknuli su se zapovjednik kontingenta satnik Dario Bilješković, zamjenik zapovjednika kontingenta natporučnik Teo Viček, voditelj Nacionalnog elementa potpore natporučnik Jere Mijalić, prvi dočasnik kontingenta nadnarednik Roman Breitenbach, zapovjednik tima Vojne policije nadnarednik Ivan Miletić, ciljač skupnik Filip Lovrić i poslužitelj vojnik Filip Simunović.

image
MORH

Osmi hrvatski kontingent sudjelovao je u aktivnosti eFP Poljska od 5. srpnja 2021. do 24. siječnja 2022. godine. Kontingent je brojio 80 pripadnika iz sastava Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i Pukovnije Vojne policije. Tijekom sudjelovanja na aktivnosti, 8. HRVCON je proveo niz vojnih vježbi i zajedničkih aktivnosti s drugim nacijama iz sastava Borbene grupe, sudjelovali su na taktičko tehničkim zborovima i sportskim aktivnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 04:13