OBIŠAO GRADILIŠTE

Ministar Medved u Šibeniku obišao gradilište Veteranskog centra: ‘Daleko smo ispred rokova‘

‘Ovaj centar sa svim sadržajima, po najsuvremenijim standardima, pružat će uslugu kakvu hrvatski branitelji zaslužuju‘, kaže Medved
 Niksa Stipanicev/Cropix

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u utorak je obišao gradilište Veteranskog centra u Šibeniku, gdje je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova.

"Nakon što sam u rujnu nazočio početku radova, sad mogu konstatirati da smo s ovim Veteranskim centrom u Šibeniku daleko ispred postavljenih rokova. To me neizmjerno raduje. Vjerujem da tu radost dijele i hrvatski branitelji", rekao je ministar, koji je obišao gradilište u društvo šibenskoga gradonačelnika Željka Burića i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

"Šibenik je grad koji je zaslužio ovakav objekt. Naša Vlada je cijelo vrijeme naglašavala važnost odgovornog pristupa ovakvim projektima te povlačenju sredstava iz Europske unije, a za ovaj centar povučeno je 85 posto ukupnog iznosa. Ovaj centar sa svim svojim sadržajima, po najsuvremenijim standardima izgradnje, pružat će uslugu kakvu hrvatski branitelji zaslužuju. Ovo je snažan iskorak u pogledu osmišljavanja i organiziranja programa i mjera u potpori hrvatskim braniteljima", istaknuo je Medved.

Gradonačelnik Burić istaknuo je učinkovitost u izgradnji toga složenog projekta.

"Izgradnja Veteranskog centra primjer je kako ovakvi projekti mogu kvalitetno funkcionirati kada se uključi Ministarstvo branitelja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ali i lokalna i regionalna samouprava. Doslovno nam je trebao samo jedan sastanak da se cijeli ovaj projekt zakotrlja", rekao je.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix

Gradonačelnik Burić je istaknuo kako je smisao izgradnje centra da bude na korist braniteljima, ljudima zbog kojih taj grad i nosi epitet herojski.

Veteranski centar u Šibeniku imat će 142 postelje i moći će primiti oko 2500 korisnika na godinu. Gradnja će stajati nešto više od 68 milijuna kuna, a trebao bi biti otvoren u kolovozu 2021.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Centar se gradi kroz projekt koji u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020." provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Osim u Šibeniku, veteranski centri se grade i u Daruvaru, Sinju i Petrinji.

image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:41