NOVA MJERA

MINISTAR MRSIĆ 'Zaposle li poslodavci mlade na neodređeno, 5 godina neće morati plaćati doprinose'

Zagreb, 140414.Mihanoviceva, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.Konferencija za novinare rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsica o elektricnim prijavama na mirovinsko osiguranje (E-prijave) i problematici oko prikupljanja OIB-a korisnika mirovina.Na fotografiji: Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

- Treću godinu zaredom ovdje sam s vama i cilj je okupiti što više poslodavaca koji su tu da radnicima ponude sigurno radno mjesto - kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji je jučer došao u Osijek podržati sedmi po redu Sajam poslova Osječko-baranjske županije, javlja Glas Slavonije.

- Nezaposlenost izaziva najveći stres, a ovo je jedna od metoda kojom u vrijeme krize možemo ponuditi susret onih koji nude i onih koji traže posao. U ovo šestogodišnje vrijeme krize izgubili smo oko 300.000 radnih mjesta, a Slavonija je jedan od najpogođenijih dijelova Hrvatske. Vrijeme je da se krene u industrijalizaciju i računamo da će se ona temeljiti na malom poduzetništvu - kazao je ministar stotinama nezaposlenih osoba iz Osijeka i okolice koji su dobili priliku svoj životopis ostaviti poslodavcima na Sajmu poslova koji je okupio rekordan broj posjetitelja, ali i poslodavaca.

- Obećavajuće je što je oko 8,5 tisuća mladih otvorilo svoje tvrtke, a u vrijeme kad posla nema, država je odgovorna stvoriti uvjete za nalaženje posla. Odavde poručujem da ćemo one poslodavce koji zaposle mladu osobu u dobi između 15 i 29 godina na neodređeno vrijeme u sljedećih pet godina osloboditi bruto doprinosa na plaću - kazao je Mrsić, piše Glas Slavonije .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:35