POSJET VATIKANU

Ministar obrane Banožić susreo se s Papom na općoj audijenciji

‘Susret sa Svetim Ocem nezaboravan je, poseban, jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog vjernika‘, kazao je Banožić

Ministar Banožić kod pape Franje

 MORH

Izaslanstvo Ministarstva obrane predvođeno ministrom Marijem Banožićem u srijedu je u sklopu službenog posjeta Italiji prisustvovalo općoj audijenciji sa Svetim Ocem u Vatikanu, priopćio je MORH.

"Bila mi je posebna čast susresti se s papom Franjom. Susret sa Svetim Ocem nezaboravan je, poseban, jedan od najvažnijih trenutaka u životu svakog vjernika. Papa Franjo iznimno cijeni čvrstu vjeru našeg naroda i privrženost Svetoj Stolici", rekao je Banožić.

image

Ministar Banožić kod pape Franje

MORH

Audijenciji su uz ministra nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, predstavnici Vojnog ordinarija predvođeni msgr. Jurom Bogdanom i pripadnici 24. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Kao znak dubokog poštovanja i zahvalnosti, papi Franji uručena je knjiga "Hrvatski martirologij XX. stoljeća: 1. svezak: Svećenici – mučenici Crkve u Hrvata".

image

Ministar Banožić kod pape Franje

MORH

Nakon audijencije, Banožić i izaslanstvo su posjetili Baziliku svetoga Petra, gdje su se pomolili na grobu pape Ivana Pavla II. i Sv. Petra. Tom prigodom predstavnici uprave bazilike uručili su ministru prigodni dar kip Sv. Petra.

U nastavku službenog posjeta, ministar Banožić se u Rimu sastaje s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Guerinijem, s kojom će razgovarati o bilateralnoj obrambenoj suradnji Hrvatske i Italije, posebice u području mornarica i zrakoplovstva te o suradnji unutar NATO-a i Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:12