SLUČAJ JADRANKAMEN

Ministar Ostojić odgovara na Facebooku: Drpić halucinira i nema se pravo žaliti nakon što je šutio 20 godina!

Ministar je osudio "kamenje, prijetnje krvlju, napade i vrijeđanje policajaca", kao i skrivanje vođe radnika koji je oko kuće postavio žene da ga štite
 Boris Kovačev / CROPIX

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić opširno je jutros odgovorio na komentar u vezi jučerašnje policijske intervencije u Jadrankamenu na otoku Braču koji je na Facebook stranici Vlade ostavio čitatelj, uz podsjetnik "dragim ministrima, članovima vlade i ostalom popratnom osoblju" da su upravo radnici ti koji ih hrane .

Ostojić je napisao da je policijska asistencija bila legitimna i da je ponovljena i danas, a osudio je "kamenje, prijetnje krvlju, napade i vrijeđanje policajaca, rušenje stabala", kao i skrivanje predsjednika sindikata Jadrankamena Tonćija Drpića u kući iz koje je "obavještavao o desantu", "halucinirao" i postavio žene i djecu oko kuće da ga štite, nakon što je posljednjih 20 godina šutio o malverzacijama u tvrtki čiji dug iznosi 123 milijuna kuna.

Facebook

Podsjetimo, policija je jučer morala osiguravati Ivu Bućana, stečajnog upravitelja Jadrankamena, kako bi mogao izvršiti uvid u knjige i stanje posrnule tvrtke. Ostojić je već jučer izjavio objasnio kako je policijska intervencija provedena na temelju sudskog naloga. Od njega su objašnjenje za ponašanje policije prema radnicima, kojih je jučer 10 privedeno pa pušteno, zatražili i sindikati, koji danas bojkotiraju sjednicu GSV-a jer ministar neće biti osobno prisutan, već će njegovo ministarstvo predstavljati nižerangirani predstavnik .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:52