KAKAV PREOKRET!

Ministar Piletić povlači spornu odredbu kojom se sirotinji uzimaju kuće: ‘Ova Vlada ne želi otimati‘

Konsenzus je stranaka vladajuće većine da se makne prvu nekretninu korisnika ZMN-a iz predmeta zabilježbe, rekao je

Marin Piletić

 Ivana Nobilo/CROPIX

Ministar rada i socijalne politike Marin Piletić najavio je u srijedu da će se kroz izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi prvu nekretninu korisnika ZMN-a "maknuti iz predmeta zabilježbe", kao i da bi korisnici ZMN-a i dalje trebali dobivati naknadu za ugrožene kupce energenata.

U izjavi novinarima u Banskim dvorima nakon sastanka stranaka vladajuće većine, Piletić se referirao na dvojbe vezane uz odredbu o zabilježbi na nekretnine korisnika ZMN-a, budući da je Zakonom propisano da država automatski stavlja zabilježbu na sve nekretnine koje posjeduju primatelji socijalne pomoći. Zbog toga neki, u strahu da će izgubiti jedinu nekretninu koju imaju, povlače zahtjeve za pomoć.

Taj članak Zakona o socijalnoj skrbi bit će temeljito preispitan i konsenzus je stranaka vladajuće većine da se "makne prvu nekretninu korisnika ZMN-a iz predmeta zabilježbe", rekao je Piletić.

"Želim izraziti stav Vlade da ovo nije Vlada koja želi otimati, nego upravo pomagati, što smo činili ne samo kroz prošlu godinu, nego što ćemo činiti do kraja mandata", naglasio je.

Podsjetio je i da korisnici ZMN-a odlukom ove Vlade imaju pravo i na naknadu za ugroženog kupca energenta koja je dosad ukupno povećana s 200 na 500 kuna te najavio da će njegovo Ministarstvo pri izradi mjera pomoći građanima i gospodarstvu, koje će na snagu stupiti 1. travnja, predložiti da se nastavi s dodjelom te naknade još "minimalno godinu dana".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 11:11