'PA SLUŠAJTE...'

Ministar pravosuđa u Dnevniku HTV-a: Jesam li probao lake droge? Pitanje je nezgodno, ne bih htio slati krivu poruku

 Jure Miskovic / CROPIX

ZAGREB - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je večeras da će se zakonske izmjene kojima se posjedovanje droge za osobnu uporabu prebacuje iz kaznene u prekršajnu odgovornost raditi u širokoj javnoj raspravi.

"Sve će se raditi u širokoj javnoj raspravi, nacrti će biti na webu ministrastva, primat ćemo komentare i bit ćemo otvoreni za potpunu raspravu o tom pitanju", kazao je Miljenić gostujući u Dnevniku HRT-a.

Potvrdio je da o tom pitanju postoji konsenzus u vladi. Rekao je da je glavni motiv za te zakonske izmjene bio što nisu zadovoljni stanjem borbe protiv droge. Posjedovanje droge za osobne potrebe kazneno je djelo od 1996. i danas se vidi da to nije dalo odgovarajuće rezultate, rekao je Miljenić.

Ovime želimo omogućiti borbu protiv najtežih oblika zlouporabe droge i organiziranog kriminala jer će doći do rasterećenja tijela koja se time bave - nekih 75 posto djela u vezi s drogom prošle godine odnose se upravo na posjedovanje, kazao je.

Na pitanje je li probao neku od lakih droga, Miljenić je kazao da je "pitanje nezgodno" te da ne bi htio slati krivu poruku, ni svojoj djeci. "Sve što se zadržava u razumnoj mjeri i ne ugrožava druge, dopušteno je", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:10