LJUTIT MINISTAR

MINISTAR PREDRAG MATIĆ BRANITELJIMA UZIMA MOBILNE ZAHODE Koštali su Ministarstvo 100 tisuća kuna

 CROPIX

ZAGREB - Braniteljski prosvjed pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 uskoro će postati dodatno neugodni, javlja tportal. Naime, od samog početka prosvjeda i postavljanja šatora Ministarstvo je za branitelje plaćalo četiri mobilna sanitarna čvora za što je utrošeno gotovo sto tisuća kuna.

Ministar branitelja Predrag Matić je najavio kako tu praksu dalje neće provoditi već će mobilne zahode ukloniti 7. travnja.

Situaciji oko sanitarnih čvorova sigurno nije pomogla na informacija da jedan od vođa prosvjeda Đuro Glogoški spava u kući u Zaprešiću koju je Ministarstvo branitelja dodijelilo na korištenje članovima Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida prve skupine za potrebe liječenja u Zagrebu.

- Obavijestili su me iz našeg tajništva da smo dosad za njihove pokretne WC-e platili skoro 100 tisuća kuna i da više ne znaju s kojih bi proračunskih stavki skidali novac za tu svrhu. Pa kad su prosvjednici ovako dobro logistički organizirani, da si je njihov vođa čak priskrbio kuću, neka se sami pobrinu za pokretne WC-e - izjavio je Matić.

Mobilni zahodi će ispred Ministarstva ostati do idućeg utorka jer je Uskrsni ponedjeljak neradni dan.

- Obavijest o prestanku plaćanja najma pokretnih sanitarnih čvorova upućena je na adresu Udruge 100% HRVI. I. skupine i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata - priopćeno je iz Ministarstva.

Valja pojasniti kako se radi o četiri pokretna WC-a, dva prilagođena za invalide i dva obična, a za njihov najam i održavanje dosad je izdvojeno iz budžeta Ministarstva 93.750 kuna.

Tportal javlja kako je Matić pristao plaćati sanitarne čvorove 'prije svega iz humanih i humanitarnih razloga, to jest na taj je način želio najtežim ratnim vojnim invalidima, pogotovo u zimskim mjesecima, omogućiti lakše obavljanje osnovnih fizioloških potreba'.

Prije postavljanja mobilnih zahoda branitelji su od listopada prošle godine, kada je počeo prosvjed, koristili toalete u prizemlju Ministarstva čime su, navodi se u toj instituciji, 'značajno usporavali i ometali radni procesi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:16