IMA RJEŠENJE

MINISTAR PREDRAG MATIĆ O BRANITELJIMA 'Prosvjeduju 200 dana? Ma mogu biti tamo i 2000 dana!'

Zagreb, 290115Nastavak sjednice Sabora sa raspravom o dva izvjesca koja se odnose na hrvatske branitelje - provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i clanova njihovih obitelji te o poslovanju istoimenog Fonda za 2013. godinu. Sjednici su prisustvovali i invalidi koji prosvjeduju ispred ministarstva branitelja u Savskoj.Na fotografiji: Predrag Matic, ministar branitelja.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar branitelja Predrag Matić prije sjednice Vlade komentirao je branitelje koji već 200 dana prosvjeduju u šatoru u Savskoj 66 gdje i traže njegovu smjenu, piše Tportal.

- Od prvog dana, evo sada je dvjestoti može biti i dvijetisućiti, imam rješenje, imam odgovor na sva njihova pitanja jer njihova pitanja nisu teška, ali radi se o politizaciji. Cilj je ova Vlada i premijer Milanović nije uopće pitanje prava, kazao je Matić te dodao da ima rješenje i za ustavni zakon kojim bi se objedinila sva braniteljska prava, ironično dodavši, koji oni tobože traže, kao što kaže da ima rješenje i za svoj status u tom ministarstvu.

Ministar tvrdi da je njegova ruka ispružena i da im je on to rekao.

- Gledajte oni prosvjeduju, dva metra od Ministarstva, imamo moj ured koji je dosta velik, imamo dvoranu za sastanke koja je dosta velika pa imamo čak i šator možemo se naći ako hoćemo. Njihov je problem što žele razgovarati s premijerom Milanovićem a ne sa mnom - jasan je Matić.

- Moramo se samo malo vratiti u povijest kada je prije tri-četiri godine kada je s njima poželio razgovarati, primjerice tadašnji ministar Petar Čobanković, onda ništa nisu pitali nego su trčali prema Iloku da se s njim sastanu plašeći se da se možda automobil ne bi pokvario pa da se ministar ne bi naljutio da oni ne dođu na sastanak. S kim bi oni sada razgovarali. Imaju svoga resornoga ministra i ministarstvo, voljeli oni njega ili ne, kao što sam rekao imam i rješenje za svoj status mogu im otkriti tajnu. Nakon izbora sigurno više neću biti ministar i sigurno me više nikad neće vidjeti ni Okučani ni Knin ni Vukovar ni branitelji ni nitko. Evo to im je moje obećanje, a do tada moraju živjeti u skladu sa s hrvatskim zakonima - zaključio je Matić, prenosi Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:38