DONESENA ODLUKA

MINISTAR PRELOMIO SITUACIJU NA FILOZOFSKOM FAKULTETU Šustar odlučio da dekan Vlatko Previšić ide u mirovinu!

 Luka Gerlanc / Goran Mehkek / Damjan Tadić / Hanza Media

Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar odlučio je da dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić treba ići u mirovinu prije početka sljedeće akademske godine, dakle do 1. listopada.

Previšić će u listopadu će napuniti 71 godinu, a njegov odlazak traže studenti i dio profesora.

Podsjetimo, očitovanje o problematici na Filozofskom fakultetu, kao i spornome ugovoru o radu dekana Vlatka Previšića koji je namjeravao ostati na funkciji još godinu dana unatoč tomu što je napunio 70 i stekao uvjete za mirovinu, tehnički ministar znanosti Predrag Šustar najavio je još jučer.

U Ministarstvu su jučer zatražili dodatnu dokumentaciju od Rektorata i Filozofskog fakulteta. Neslužbeno doznajemo da je dosad pristigla dokumentacija iz Uprave Filozofskog vrlo manjkava i upitna. Šustar je izjavio da mu je cilj omogućiti miran početak akademske godine, dakle, bez blokade najavljene za ponedjeljak.

- Tek smo u utorak primili prvi dopis rektora Borasa, danas smo dobili drugi dio, još tražimo neke dokumente. Donijet ćemo odluku, to mora biti vrlo skoro, najkasnije do početka akademske godine - rekao je Šustar jučer za HRT. Odluku je, eto, donio četiri dana prije početka nastave...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:07