POČETAK GODINE

Ministar Radovan Fuchs imenovao članove Radne skupine za novu školsku godinu

Dvadeset i troje ljudi donijet će pravila o odvijanju sljedeće školske godine
Radovan Fuchs
 Goran Mehkek/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je imenovao članove Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021, i to čak njih dvadeset i troje. Iako nova školska godina počinje za manje od mjesec dana, ministar Fuchs, kojem je povratak učenika u škole prioritet otkako je preuzeo funkciju, nije "štedio" na članovima skupine.

- Zadaća Radne skupine je razrada i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, u školskim ustanovama te na visokim učilištima - navodi se u priopćenju koje su poslali iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U odluci se navodi da je rok za izvršenje zadatka skupine 31. kolovoz.

- Članovi i članice Radne skupine radit će na sjedicama prema pozivu koordinatora te na onima koje se održavaju online, a pripremljeni materijali razmjenjivat će se e-poštom - navodi su u odluci. Također, svi imenovani u Radnu skupinu ostvaruju pravo na novčanu naknadu za svoj rad za svaki održani sastanak te pravo na putne troškove. Prvi sastanak Radne skupine zakazan je za idući utorak, a u nju su, osim dužnosnika Ministarstva, imenovani epidemiolozi, predstavnici agencija, sindikata, znanstvenici, ravnatelji škola...To tijelo trebalo bi usuglasiti sva pravila prema kojima će se održavati nastava u idućoj školskoj godini te propisati sve epidemiološke mjere koje će se morati poštivati unutar svih školskih zgrada i samih učionica. Čim je preuzeo funkciju ministar Fuchs najavio je:

- Prihvatio sam biti novi ministar i to je sve što mogu reći. Prvi potez bit će organizacija nastave na jesen. To je apsolutni prioritet, da vidimo da se učenici po svim pravilima struke, i epidemiološke naravno, mogu vratiti u učionice, ako je to ikako moguće. Vidjet ćemo što će biti - kazao je tada ministar Fuchs te dodao da ako to ne bude moguće, nastava će biti organizirati online.

- Pokušat ćemo učiniti apsolutno sve u suradnji sa svim dionicima, uključiti i lokalne vlasti, jednako tako i agencije, u prvom redu epidemiologe, da se posloži stvar kako bi nastava mogla početi u učionicama - dodao je ministar Fuchs.

Međutim, s obzirom na to da je rok skupine 31. kolovoz, čini se da se do posljednjeg trenutka neće znati na koji način će u sljedećoj akademskoj godini biti organizirana predavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:35