SPAŠAVANJE SEZONE

MINISTAR TURIZMA KAŽE DA SE USKORO OTVARA GRANICA ZA SLOVENSKE TURISTE Otkrio i kada će u Hrvatsku doći turisti iz Njemačke

Gari Cappelli
 Boris Kovačev / CROPIX

Ministar turizma Gari Cappelli kazao je za HRT kako su svi ministri turizma složili da treba postojati protokol na razini EU, ali da treba biti svjestan da u epidemiološkoj situaciji nisu svi jednaki.

Kazao je i da bi se granice sa Slovenijom trebale otvoriti za koji dan.

- Dobar rezultat bilateralnih razgovora sa Slovenijom očekujemo već ovih dana zato što nam je epidemiološka slika slična.

Ovim dogovorom, Slovenci kada se vraćaju u zemlju, više neće morati biti u karanteni 14 dana - kazao je i dodao kako Hrvatska razgovara s još nekim zemljama o otvaranju granica.

Kazao je i da kada se riješi protokol sa Slovenijom, očekuje velik dolazak slovenskih turista, posebno zato što njih 110 tisuća ima kuće u Hrvatskoj.

Cappelli je kazao i da će ako epidemiološka situacija biti dobra, s Njemačkom imati 15.6. dolazak turista bar cestovnim putem.

Naglasio je da je Hrvatska isprovocirala EU da se požuri s preporukama o najbitnijim stvarima, a to je među ostalim i kretanje unutar granica.

- Na razini EU smo dogovorili da se granice za treće zemlje ne otvaraju do 15.6.

Do kraja mjeseca ćemo imati protok s dvije-tri zemlje, a do 15.6. planiramo Njemačku i još neke zemlje - kazao je.

Dodaje i kako narudžbe za 7. i 8. mjesec nisu stornirane.

Ministar je kazao da će ove sezone biti popusti za domaće goste.

- Evo, smanjili smo i cijenu ulaznica za nacionalne parkove i došlo je mnogo domaćih turista. Ovim putem pozivam i one koji odlučuju o cijeni ulaznica za dubrovačke zidine da smanje cijene, zato što smatram da je iznos ulaznice od 200 kuna u ovoj situaciji apsurdan - kazao je Cappelli.

Ministar je kazao i kako će se ovakvo smanjenje cijena preliti i na smještajne kapacitete i jednim dijelom na brodare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:21