LINIĆ NAPAO PODUZETNIKE

Ministar Vrdoljak: 'Za pad BDP-a svi snose dio odgovornosti'

Zagreb, 270712.Vukovarska 78.U ministarstvu gospodarstva odrzan je sastanak Gospodarsko - socijalnog vijeca na kojem se najvise raspravljalo o aktualnom stanju u graditeljstvu koje biljezi stalne gubitke radnih mjesta i taj trend se ne zaustavlja.Na slici: Prof.dr.sc. Mirando Mrsic ( ministar rada i mirovinskog sustava ), Ivan Vrdoljak ( ministar graditeljstva i prostornog uredjenja ).Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tek se djelomično slaže s ministrom financija Slavkom Linićem kako je za pad BDP-a ponajviše odgovoran realni sektor gospodarstva jer nije pokrenuo investicije i drži da za stanje u zemlji dio odgovornosti snose i Vlada i javni sektor pa i mediji.

NA RATNOJ NOZI Privatnici uložili 600 milijuna kuna više, ali podbacio je državni sektor

Tijekom večerašnjeg boravka u Slavonskome Brodu gdje je s još petoricom ministara podržao akciju Udruge "Slap" koja okuplja roditelje djece oboljelih od malignih bolesti, Vrdoljak je odgovarajući na pitanja novinara o padu BDP-a ustvrdio kako je to još jedno upozorenje da loptu treba spustiti na zemlju i pokušati zajedničkim snagama u idućoj godini preokrenuti zabrinjavajuće gospodarske trendove.

"Svatko u ovoj zemlji treba dati svoj doprinos, i Vlada i realni sektor, i javni sektor pa čak i mediji. Nama raste štednja. Kad raste štednja a nemamo investicije znači da se ljudi boje i da ili ne vjeruju u Vladu ili sustav ili u sutra iz bilo kojeg razloga", kaže Vrdoljak ističući kako svi navedeni snose dio odgovornosti za stanje u zemlji. "Ali onaj tko misli da će biti aboliran, vara se. Tako da se moram složiti da je sigurno dio odgovornosti i na nastupu, namjerama, strategijama ili što god to bilo i realnog sektora", zaključio je Vrdoljak.

Akciju Udruge "Slap" kojom su se tijekom cjelodnevnog malonogometnog turnira prikupljala sredstva za pomoć u opremanju Dječjeg odjela brodske bolnice uz Vrdoljaka podržali su i ministri Tihomir Jakovina, Rajko Ostojić, Predrag Matić, Gordan Maras i Mihael Zmajlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:34