VRAĆA LI SE?

Ministar Zlatko Komadina u ponedjeljak ujutro bit će na svom radnom mjestu u ministarstvu

Zagreb, 030212.Zlatko Komadina, Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture snimljen u svom uredu na Prisavlju.Foto: Dragan Matic / CROPIX
 Dragan Matic / CROPIX

- Ministar Zlatko Komadina u ponedjeljak ujutro bit će na svom radnom mjestu u ministarstvu - najavio je jučer zamjenik Zdenko Antešić, uvjeren da će se to nadolazećeg ponedjeljka zaista dogoditi, iako su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture to najavili već nekoliko puta u više od posljednja tri tjedna otkako je ministar hospitaliziran.

U bolnici je Komadina završio 21. veljače, na Odjelu za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, i otad se nije oglasio u javnosti.

- Ovaj ponedjeljak ministar Komadina se sigurno vraća - uvjerava nas njegov zamjenik Antešić.

Lovci na fotelju

Spekulacije o tome da se Komadina zapravo više neće vratiti, zamjenik Antešić jučer je odbacio kao neutemeljne.

- Nema govora o povlačenju - siguran je zamjenik Antešić te dodaje: - Hvala Bogu da se ministar oporavio, jedva čekam da se vrati. Borili smo se k’o mladi lavići dok ga nije bilo, ali znate, ipak je to ogromno ministarstvo, ipak bi se od njega mogla napraviti tri ministarstva, ima 53 pravna subjekta na duši...

Čini se da ni Komadininom zamjeniku Antešiću nije bilo jednostavno na čelu zahtjevnog ministarstva. I bivši SDP-ov župan izbezumio se kad je uvidio koliko je to posla, a stres je bio neizbježan. Komadina je napokon hospitaliziran, a tom prilikom je utvrđeno da boluje od ulkusne bolesti dvanaesnika.

Za vrijeme njegova višetjednog bolovanja u medijima su se pojavile razne priče - od one neslužbene da se Marina Lovrić Merzel nudila premijeru Zoranu Milanoviću da preuzme ministarstvo , što je ona kasnije demantirala, te da se razmišlja o drugim kandidatima, pa do toga da se Komadina teško nosi s preseljenjem iz Rijeke te kako se ne može nositi sa svim obvezama na čelu ministastva.

Vrijeme za razmišljanje

No, nijedna od tih spekulacija nije potvrđena, a i SDP-ovci su u javnosti uvijek govorili da očekuju Komadinin povratak na radno mjesto. Komadina se otad nijednom nije oglasio u javnosti. Povukao se u obiteljsko okruženje u Rijeci, gdje se oporavljao, kažu oni koji ga znaju, od stresa. Odluku o tome hoće li se vratiti ili ne, doznajemo, vrh SDP-a prepustio je samo njemu. Dali su mu vremena da razmisli hoće li nastaviti sa započetim poslom ili ne, a Komadini je očito trebalo vremena. U nedjelju je poslao poruku svojima u ministarstvu da se sigurno vraća na posao i da je na bolovanju još samo do kraja ovog tjedna. Iz drugog izvora u ministarstvu, pak, čujemo da se djelatnicima, iako su isprva stekli pozitivan dojam o Komadini, sada čini da se razdoblje ministrova povratka na posao ipak previše odužilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 12:56