PROGRAM RAZVOJA

MINISTARSTVO DODIJELILO 23,6 MILIJUNA KUNA ZA TURIZAM Ukupno se financira 453 projekta, od toga je 60 s područja Istarske županije

 
Gari Cappelli
 Goran Šebelić / CROPIX

Ministarstvo turizma je u sklopu programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva" dodijelilo ukupno 23,6 milijuna kuna za 453 projekta, od kojih je 60 s područja Istarske županije, istaknuto je u srijedu u Barbarnu, gdje je ministar turizma Gari Cappelli potpisao ugovore s korisnicima tog programa s područja Istarske županije.

"Istru svake godine posjeti više od četiri milijuna turista, a kako bi našim gostima pružili raznoliku ponudu i osigurali nastavak rasta prihoda koji se ostvaruju u turizmu, važno je kontinuirano raditi na stvaranju novih turističkih proizvoda i usluga. Ove godine kroz program 'Konkurentnost turističkog gospodarstva' sufinanciramo 453 projekta čime se stvaraju kvalitetne ponude koje su u skladu sa svjetskim turističkim trendovima", ističe Cappelli u priopćenju Ministarstva turizma.

Ministar je ugovore s korisnicima tog programa iz Istarske županije potpisao u Barbanu, gdje je posjetio i centar za posjetitelje s temom viteške igre "Trka na prstenac", koje je Ministarstvo turizma kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture sufinanciralo sa 462.500 kuna, a posjetio je i centar za posjetitelje "Kuća vještice Mare" u Svetvinčentu, koji je kroz isti program sufinanciran s iznosom od 740.000 kuna.

Iz Ministarstva podsjećaju da su sredstva kroz program "Konkurentnost turističkog gospodarstva" namijenjena povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl.

Program je ustvari sastavljen od četiri mjere - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata; razvoj posebnih oblika turizma; dostupnost i sigurnost turista te prepoznatljivost.

Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:17