PREKO NATJEČAJA

Ministarstvo gospodarstva traži hotelski smještaj za 190 gostiju, nadaju se kako će se u Dubrovniku u svibnju održati sastanak visoke razine

 Tonci Plazibat / CROPIX

Najveću nadu u domaće hotelijere, čini se, ovih dana imaju u Ministarstvu gospodarstva.

Ta je institucija, naime, u srijedu raspisala natječaj za nabavku hotelskog smještaja za sve skupa 190 gostiju, i to za potrebe sastanka visoke razine na temu zaštite potrošača koji bi se trebao dogoditi u Dubrovniku.

Sudeći prema podacima iz natječajne dokumentacije, Ministarstvo se nada kako će 28. i 29 svibnja ove godine u Dubrovniku uspjeti održati sastanak kojem bi trebalo nazočiti gotovo 200 gostiju, a povodom toga dužno im je osigurati i hotelski smještaj, točnije noćenje s doručkom, i to za predviđeni iznos od 425 tisuća kuna s PDV-om.

Smještaj je pritom nužno organizirati u nekom od hotela s minimalno 4 ili 5 zvjezdica, a pored noćenja i doručka, Ministarstvo će zakupiti i dvoranu za sastanke u kojoj obavezno mora biti stol pravokutnog oblika dovoljan za prihvat 80 ljudi, još 120 stolica postavljenih u kino formatu te mjesto za tri prevoditeljske kabine, a prvi dan sastanka bit će nužno osigurati tri dvorane za sastanke sa šest okruglih stolova koji mogu prihvatiti po devet osoba, potom ručak i napitke.

Kako su nam pojasnili u Ministarstvu gospodarstva, događaj je vezan uz naše predsjedavanje Vijećem Europske Unije.

"Nabava koju spominjete odnosi se na potrebe sastanka iz područja zaštite potrošača u sklopu predsjedanja Vijećem Europske Unije, a istu je potrebno pravovremeno pokrenuti sukladno rokovima iz Zakona o javnoj nabavi. Ukoliko se situacija sa Covid-19 ne stabilizira, sastanak se neće održati, a postupak nabave će se otkazati. Takva mogućnost predviđena je dokumentacijom za nadmetanje", pojasnili su nam u brzom odgovoru.

Prema natječajnim uvjetima, za cijenu od 425 tisuća kuna Ministarstvo od ponuđača treba dobiti i uslugu rezervacije, ali i promjene i otkazvanja smještaja tri tjedna prije događanja uz mogućnost otkazvanja bez naknade, a hotel od zračne luke ne smije biti udaljeniji od 25 kilometara do udaljenost između dvorana za sastanke i smještaja ne smije biti veća od pet minuta hoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:09