DAN SLOBODE MEDIJA

MINISTARSTVO KULTURE PORUČILO DA JE SLOBODA MEDIJA TEMELJ DEMOKRACIJE 'Imperativ je novinarima osigurati uvjete za neometan i siguran rad'

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek
 Bruno Konjević / CROPIX

U povodu Dana slobode medija Ministarstvo kulture u nedjelju je poručilo kako je sloboda medija temelj svakog demokratskog društva u kojem je imperativ osigurati novinarima uvjete za neometan i siguran rad.

Dan slobode medija ove se godine obilježava u specifičnim okolnostima u kojima na poseban način vrednujemo ulogu medija u društvu, stoji u priopćenju Ministarstva kulture.

Točno, istinito i pravodobno izvještavanje, uz poštivanje medijskih sloboda, u kriznim vremenima predstavlja oslonac za svakog pojedinca i za društvo u cjelini. Sloboda medija predstavlja temelj svakog demokratskog društva u kojem je imperativ osigurati novinarima uvjete za neometan i siguran rad. Nemoguće je zamisliti sprečavanje širenja lažnih vijesti i dezinformacija u svijetu prepunom lako dostupnih informacija kojima često nije poznat izvor niti ih je moguće provjeriti bez neovisnih i slobodnih medija, ali i bez povjerenja građana u medijski sustav, naglašavaju u priopćenju.

Nažalost i mediji su, kako navodi Ministarstvo kulture, teško pogođeni posljedicama krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 zbog čega će, ističu, poduzimati dodatne mjere kako bi osigurali potporu novinarima, izdavačima i nakladnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:38