FAKE NEWS

Ministarstvo obrazovanja upozorilo na lažni mail o koronavirusu i školama: ‘Ne nasjedajte!‘

U lažnoj elektroničkoj pošti poziva se sve u obrazovnom sustavu na obvezno testiranje na koronavirus
Lažni mail
 Ministarstvo obrazovanja

Poštovani, vezano uz trenutnu situaciju oko koronavirusa (COVID-19), obavještavamo Vas da se uvodi obavezno testiranje na isti, početak je e-maila koji se danas proširio, a u kojem Ministarstvo obrazovanja navodno poziva sve zaposlene u obrazovnom sustavu da se testiraju na Covid-19.

Iz Ministarstva su jučer poručili da "upozoravaju javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija".

- Ministarstvo će poduzeti sve potrebne aktivnosti, uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike - stoji u njihovu priopćenju.

U tom navodno lažnom mailu ne samo da se poziva na testiranje svih, nego se navodi da će se "pozornost obratiti na osobe koje su preboljele koronavirus".

- Takva osoba će morati raditi s djecom po posebnom režimu, odnosno bez pristupa djeci neko vrijeme. Molimo da što prije obavijestite vaše zaposlenike te ih pošaljete na testiranje čim prije. Srdačan pozdrav, Zdenka Čukelj, načelnica sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja - navodi se u tom emailu.

Iz Ministarstva, pak, poručuju da "mole javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije".

- Ministarstvo će sve službene informacije objavljivati na internetskim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja - navodi se u njihovu dopisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:28