OŠTEĆENA U POTRESU

Ministarstvo odbacilo nagađanja: ne ukida se Srednja škola "Slava Raškaj"

Roditelji čija djeca polaze tu srednju školu u priopćenju su izrazili bojazan da bi ona mogla biti ukinuta
Josip Aladrović
 
 Damir Krajač/Cropix

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odbacilo je u ponedjeljak nagađanja zabrinutih roditelja te poručilo da se Srednja škola u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" u Zagrebu neće ukinuti.

"Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike obavještava sve zabrinute roditelje da se Srednja škola u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" u Zagrebu neće ukinuti", stoji u odgovoru tog ministarstva Hini.

Unazad godinu dana djelatnost Srednje škole zbog posljedica potresa i pandemije covid-19 obavlja se, umjesto na lokaciji Ilica 83, na lokaciji Nazorova 47.

Roditelji čija djeca polaze tu srednju školu u priopćenju su izrazili bojazan da bi ona mogla biti ukinuta jer je do njih, kažu, došla informacija da Akademija likovnih umjetnika uzima Ilicu "pod svoje".

"Do nas je došla informacija da Akademija likovnih umjetnika uzima Ilicu pod svoje, da su oni tamo dobili novce od Fonda za obnovu i da će tamo napraviti svoju akademiju. Čuli smo da će u dvorištu graditi zgradu sa stanovima", stoji u priopćenju roditelja.

Informacije o tome što se točno događa nisu, kažu, mogli dobiti ni u samoj školi niti u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koje je "navodno tako naredilo".

Željno, dodaju, iščekuju obnovu škole u Ilici jer je nekima naporno ići u Nazorovu s obzirom da se treba svaki dan popeti gore ili ići busom, a radi se o djeci koja imaju ozbiljne probleme, neki su invalidi, imaju problema sa sluhom ili imaju drugih zdravstvenih problema.

Ministarstvo: Istina je da je upravno vijeće Centra dalo pozitivno mišljenje na upit Akademije

U odgovoru Ministarstva socijalne politike Hini ističe se da su prema nalazu detaljnog pregleda statičara oštećenja na građevini Ilica 83 takva da se na toj lokaciji ne mogu održavati nikakve djelatnosti, a za sanaciju nastalih oštećenja građevine potrebna su značajna materijalna sredstva.

Istina je, navode, da je upravno vijeće Centra na sjednici održanoj 9. travnja dalo pozitivno mišljenje na upit Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu za prijenos vlasništva zgrade u Ilici 83 "i to s ciljem kako bi se navedena zgrada mogla uključiti u paket obnove objekata Sveučilišta, koji će se financirati kroz fondove Europske unije".

"Ministarstvo će navedeno mišljenje razmotriti i donijeti konačnu odluku u kojoj će voditi računa prije svega o zaštiti interesa i potreba korisnika usluga Centra "Slava Raškaj"", poručuju u odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:01