TKO JE PREDSJEDNIK?

MINISTARSTVO PONIŠTILO IZBORE ZA ŠEFA HSP-A Daniel Srb: 'Ova kukavička odluka najviše koristi HDZ-u!'

 Ronald Goršić / Cropix

OSIJEK - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izvijestio je danas u Osijeku kako je Ministarstvo uprave poništilo izvanredni izborni sabor HSP-a u Sisku od 21. rujna lani, na kojem je on ponovno izabran za predsjednika stranke, ali i izborni sabor, kojega je dio članova HSP-a isti dan održao u Osijeku, gdje je za predsjednika stranke izabran Josip Matković.

POTPUNI RASKOL U HSP-u Jedni za čelnika stranke izabrali Srba, drugi Matkovića

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Srb je kazao kako nisu potpuno zadovoljni takvim rješenjem, iako je Ministarstvo potvrdilo da grupacija okupljena oko Matkovića i bivšeg predsjednika stranke Ante Đapića "ne predstavlja ništa".

"Mi smo dovedeni u situaciju da moramo ponavljati stranački sabor. Očito je ministru Arsenu Bauku bilo u interesu što dulje održavati stanje, u kojem se, kroz neke medije sklone Đapiću, stvarao dojam da se ne zna tko je predsjednik HSP-a. Ja sam bio i ostao predsjednik HSP-a, i bit ću nakon sabora koji ćemo ponoviti," poručio je Srb.

Kazao je kako im je Ministarstvo zamjerilo što je, sat vremena, prije izbornog sabora u Sisku održana sjednica Glavnog stana, na kojoj se odlučivalo o načinu izbora izaslanika, dok je, kako smatra, potvrdilo da "sastanak Đapićeve skupine nije valjano sazvan, niti održan, odnosno da Đapić i Matković nisu članovi HSP-a te da ni ubuduće neće moći sazivati bilo kakve sastanke tijela HSP-a, ili nešto predstavljati u toj stranci".

"Pitamo se zašto je Ministarstvo čekalo 3,5 mjeseca da donese takvu odluku, koju ocjenjujemo kukavičkom, i od koje je najviše koristi izvukao HDZ, jer se ovako stvarao dojam da su oni jedino organizirana stranka na hrvatskoj desnici," rekao je Srb dodavši kako će zato tražiti zaštitu putem Upravnoga suda.

Komentirajući najavljeno ukidanje dopisništava HRT-a u pojedinim županijama Srb je istaknuo kako je to "apsolutno nedopustivo, jer to je javna televizija, čije usluge sufinanciraju hrvatski državljani, i stoga mora voditi brigu o hrvatskim nacionalnim interesima".

Kao primjer naveo je austrijsku državnu televiziju ORF, koja ima poseban program za južni Tirol, koji od 1918. godine nije dio Austrije, već Italije, ali u kojemu živi brojna austrijska i njemačka nacionalna manjina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:08