ZNAČAJNE UŠTEDE

Ministarstvo unutarnjih poslova dovršilo energetsku obnovu pet od 25 policijskih objekata

Ukupna vrijednost svih 25 planiranih obnova je više od 101 milijun kuna, a sve se financira iz projekata Europske unije
zgrada Ministarstva unutarnjih poslova u Vukovarskoj ulici
 Elvir Tabakovic/CROPIX

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) dovršilo je energetsku obnovu pet od ukupno 25 policijskih objekata, financiranih iz projekata Europske unije, čime se postižu značajne uštede te racionaliziraju troškovi i potrošnja energije.

MUP je u ponedjeljak izvijestio da su dosad završene energetske obnove zgrade policijskih postaja u Daruvaru, Zlatar Bistrici, Otočcu, Petrinji te zgrada Policijske uprave požeško-slavonske.

Kako je priopćeno, ukupna vrijednost svih 25 planiranih obnova je više od 101 milijun kuna, a ulaganjem u energetska svojstva objekata postiže se ušteda toplinske energije i toplinske zaštite, a smanjenje potrošnje energije za grijanje od najmanje 50 posto na godišnjoj razini u odnosu na razdoblje prije obnove rezultira ekonomičnijim poslovanjem.

Objekti su za obnovu bili prijavljeni kroz Program energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora za razdoblje 2018-2020, koji se provodi putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u okviru Operativnog programa EU "Konkurentnost i kohezija 2014-2020“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:43