MANJI KOEFICIJENTI

Ministarstvo zdravstva o štrajku vozača saniteta: ‘Obustava rada je ilegalna, naći ćemo rješenje za vaš status‘

Napominju da je problem star više od 11 godina - iz doba Vlade SDP-a i njihovih koalicijskih partnera

Parkirana vozila saniteta i hitne pomoći ispred KB Dubrava

 Goran Mehkek/Cropix

Prije dva dana oko 400 vozača sanitetskih vozila u osam županija stupili su u štrajk koji će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva, a do tada će raditi s 30 posto kapaciteta. Razlog štrajka su manji koeficijenti vozača saniteta u odnosu na vozače hitne pomoći, što dovodi do razlike u plaćama do čak 1500 kuna mjesečno.

Danas se oglasilo Ministarstvo zdravstva koji u priopćenju ističu kako razumiju opravdane zahtjeve, međutim, ne mogu podržati štrajk jer smatraju da je ilegalan. Sindikati su ga, kako su naveli, organizirali protivno propisima

Prema priopćenju, navedeni stav naspram spomenutog štrajka utemeljen je prvenstveno na činjenici da su neopravdano zakinuti mnogobrojni pacijenti u cijeloj zemlji kojima je usluga sanitetskog prijevoza od izuzetne važnosti u liječenju i svakodnevnom obavljanju medicinskih usluga.

Napominje se da Ministarstvo zdravstva i Vlada RH poduzimaju sve u okvirima financijskih mogućnosti da se riješi statusni i financijski problem zaposlenika u sanitetskom prijevozu star više od 11 godina iz doba Vlade SDP-a i njihovih koalicijskih partnera.

- Vjerujemo da će se vrlo brzo pronaći zadovoljavajuće rješenje tog pitanja, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:07