EKSTREMNE OBORINE

Ministri Božinović, Medved i Banožić u utorak će obići poplavljena područja

Premijer Plenković ranije danas poručio je da će Vlada, ako bude većih šteta od poplava, pomoći u njihovu saniranju

Obrovac

 Luka Gerlanc/Cropix

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obići će u utorak poplavljena područja Obrovca i Gračaca u kojima su zabilježene ekstremne oborine, dok će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar obrane Mario Banožić obići Banovinu, potvrđeno je iz Vlade.

Poplavljena područja u Obrovcu i Gračacu, u kojima su se zbog ekstremnih oborina iz korita izlile rijeke Zrmanja i Otuča, Božinović će posjetiti sutra ujutro. Ministar će se u 8,15 sati u Obrovcu sastati s nadležnim službama i lokalnom zajednicom, a u 9,30 sati posjetit će Gračac.

Na Banovini će biti ministri Medved i Banožić. U 10 sati u Hrvatskoj Kostajnici sastat će se sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom, gradonačelnikom Daliborom Bišćanom i generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Potom će ministri otići u Petrinju i obići kritične pozicije na nasipu (lokacije Drenčina).

Iz Vlade poručuju kako je sustav domovinske sigurnosti i civilne zaštite u stalnoj koordinaciji i poduzima sve potrebne radnje s ciljem zaštite stanovništva.

Premijer Andrej Plenković ranije danas poručio je da će Vlada, ako bude većih šteta od poplava pomoći u njihovu saniranju. "Ukoliko bude većih šteta, kao što to inače činimo, kada županije proglase elementarne nepogode i naprave procjenu šteta, pomoći ćemo u njihovom saniranju, što smo činili i ranije", obećao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 15:05