ODLUKA VLADE

Ministri Marko Primorac i Oleg Butković ušli u Nacionalno vijeće za uvođenje eura

Marku Primorcu dano je odobrenje za obavljanje znanstveno-istraživačke djelatnosti na Ekonomskom fakultetu

Marko Primorac i Oleg Butković
 

 Damjan Tadić/Cropix

Vlada je na zatvorenom djelu sjednice u četvrtak izmjenom Odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj za zamjenika predsjednika odredila ministra financija Marka Primorca i za člana ministra mora Olega Butkovića.

Marku Primorcu dano je odobrenje za obavljanje znanstveno-istraživačke i edukacijske djelatnosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, izvijestila je Vlada.

Nakon što je prošlog tjedna na osobni zahtjev dužnosti glavnog državnog rizničara i Nacionalnog dužnosnika za ovjeravanje razriješen Ante Matijević i njegovom nasljednicom imenovana Danijela Stepić, donesena su nova razrješenja i imenovanja.

Tako je Matijević opozvan kao dosadašnji zamjenik predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću, a novom zamjenicom imenovana je Danijela Stepić, kao predstavnica Ministarstva financija koja je također umjesto Matijevića imenovana i novom članicom Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027.

Ante Matijević razriješen je i dužnosti člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, dužnosti člana Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru i dužnosti člana Stožera civilne zaštite, a novom članicom imenovana je Stepić.

Danijela Stepić imenovana je, umjesto razriješenog Matijevića i novom predstavnicom Vlade u Mješovitom povjerenstvu Vlade i crkava, odnosno vjerskih zajednica, za provedbu odredaba Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i odredaba ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa sklopljenih između Vlade Republike Hrvatske i crkava, odnosno vjerskih zajednica, a novom predstavnicom Vlade imenovana je Danijela Stepić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:02