TRI I POL SATA RAZGOVORA

MINISTRI NA GOSPODARSKO-SOCIJALNOM VIJEĆU PREDSTAVILI NACIONALNI PLAN REFORMI Aladrović: 'Nismo razgovarali o izmjenama Zakona o radu'

 
Josip Aladrović
 Bruno Konjevic / CROPIX

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović dao je izjavu medijima nakon današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća koja je trajala tri i pol sata. Na sjednici je i ministar financija Zdravko Marić predstavio Nacionalni plan reformi, piše N1.

- Razgovarali smo o mjerama koje definiraju gospodarske aktivnosti u periodu do 11. svibnja i GSV-u smo predstavili nacionalni program reformi koji bi Vlada trebala usvojiti u četvrtak. Najviše se raspravljalo kako će se tehnički provoditi mjere, jedan dio sektora je ponovno zaživio, očekujemo što veću gospodarsku aktivnost uz pridržavanje horizontalnih mjera koje su dio zaključka Vlade.

Primijetio sam visok stupanj međusobnog razumijevanja između tri strane socijalnih partnera, naravno uvijek ima tema u kojima su pogledi različiti. Zatvaranje trgovina nedjeljom je epidemiološka mjera da bi se omogućilo održavanje dobre epidemiološke situacije.

Sve su mjere vezane za zdravstvenu situaciju, s te strane sve su mjere povremene i mogu se mijenjati sukladno epidemiološkoj situaciji, a procjena je da će se s jednim slobodnim danom u tjednu ona moći kontrolirati - izjavio je Aladrović.

Dodao je i kako socijalni partneri nisu razgovarali o Zakonu o radu.

- ZOR kao takav je jedna neiscrpna tema bilo kojih razgovora sa socijalnim partnerima. Kako je krenula ova kriza s koronavirusom tako su se pojavile razne spekulacije o izmjenama ZOR-a. Ono što mogu sada reći je da nismo pokretali tu temu i nismo o tome razgovarali. Ako bilo tko od socijalnih partnera nametne tu temu, o njoj ćemo razgovarati - kazao je ministar Aladrović, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:15