TURNEJA PO HRVATSKOJ

Ministri: 'Poduzetnici neće više dobivati mrvice kao što je to bilo do sada'

 Tom Dubravec / CROPIX

SPLIT - U Splitu Vlada u jakom sastavu predstavlja mjere za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva. Ondje su uz potpredsjednika Branka Grčića i ministri Ivan Vrdoljak, Veljko Ostojić, Gordan Maras i Mirando Mrsić , javlja HRT.

- Posebno nam je važno samozapošljavanje u 2013. godini. Ako imate ideju, HZZ je tu da vam pomogne - kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja Branko Grčić kazao je kako je uz malo truda javnog i privatnog sektora moguće ostvariti pozitivne rezultate.

- Kroz Poduzetnički impuls, poduzetnici danas mogu dobiti ozbiljne potpore, a ne mrvice kao što je to bilo do sada. Olakšali smo otvaranje tvrtki kroz JDOO (jednostavno društvo sa ograničenom odgovornošću). U tri mjeseca otvoreno ih je oko 3 tisuće - kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Mjere će predstavljati i u Osijeku, Varaždinu, Rijeci i Zagrebu na susretima s gospodarstvenicima i poduzetnicima koji nisu dovoljno obaviješteni o ključnim Vladinim mjerama.

Također će se održati više panel-diskusija o poticanju investicija, investicijskom ciklusu u turizmu, kreditnim programima HBOR-a, mogućnostima financiranja investicija iz fondova EU-a, Poduzetničkom impulsu te mogućnostima restrukturiranja poduzeća koje pruža Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:24