PRIPREME ZA SEZONU

Ministrica Brnjac: ‘Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična‘

‘Zaliha antigenskih testova ide preko robnih zaliha, kao Ministarstvo smo osigurali kojih 20 milijuna kuna‘
Nikolina Brnjac
 Zeljko Puhovski/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Dnevniku N1 televizije otkrila je kako se ove godine planira privući turiste.

Na samom početku rekla je da turistička sezona ovisi o epidemiološkoj situaciji, a današnje brojke nisu dobre. Još prošle godine krenuli su s izradom projekta ‘Stay safe in Croatia’, koji se sastoji od svih epidemioloških mjera i standarda za sve turističke sektore i djelatnosti. Zasad imaju 12.000 dodijeljenih oznaka ‘Stay safe in Croatia’.

- Sve se detaljno analizira, a uvjeti da dobijete oznaku su jasno definirani. Ako se ne pridržavate pravila, ostajete bez nje, rekla je. Kaže i da turist preko QR koda dobije sve informacije i može ostaviti komentar, koji, ako je negativan, ide direktno u Ministarstvo, koje izlazi na teren.

- Ako objekt dobije tu oznaku, znači da se pridržava svih standarda i gost se tamo može osjećati sigurno, rekla je ministrica.

Na pitanje hoće li biti cjepiva i za iznajmljivače, kojih je oko 90.000, rekla je da su o tome razgovarali. Cijena antigenskih testova za turiste bit će simbolična i odlučit će se u dogovoru s HZJZ-om, kaže ministrica Nikolina Brnjac.

- Zaliha antigenskih testova ide preko robnih zaliha, kao Ministarstvo smo osigurali kojih 20 milijuna kuna, kaže.

Nije mogla konkretno reći za koliko turista bi to bilo dovoljno, ali nada se da će pokriti broj od prošle godine, kada ih je bilo oko 8 milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 03:36