KORONA I TURIZAM

Ministrica Brnjac: ‘Ne slažem se s bivšom predsjednicom, aktivnosti na otvorenom su poželjne‘

‘Bitno je samo smanjiti kontakte i svima je važno da se školski sustav sačuva‘, rekla je Brnjac
Nikolina Brnjac
 Goran Mehkek/Cropix

U Dnevniku N1 televizije gostovala je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te kazala kako nakon održanih sastanaka nije dobila dojam da su predstavnici ugostitelja nezadovoljni - mučila su ih dva modaliteta kako vide rješenje problema.

"Pokrivanje fiksnih troškova je velik izdatak za ugostitelje i njihovo pokrivanje će im pomoći", rekla je pa dodala kako predviđaju da će oni iznositi 250 milijuna kuna.

Navela je da je i sama Njemačka i njihov institut za gospodarstvo danas iznio da je fiksni trošak trošak koji je realan u pokrivanju troškova ugostiteljima.

Također, kazala je da je tjelesna aktivnost važna te da ni sam Stožer nije donio odluku zabrane boravka na otvorenom. Ono što je bitno je smanjiti kontakte na tri tjedna i sačuvati školski sustav.

"Aktivnosti na otvorenom su dozvoljene i poželjne. Bitno je samo smanjiti kontakte i svima je važno da se školski sustav sačuva", rekla je.

To je ujedno bio odgovor Kolindi Grabar-Kitarović koja je jutros rekla da su 'djeca s igrališta potjerana u kina i šoping centre'.

Hrvatska je uvijek bila turistička destinacija i radit ćemo na tome da se sektor turizma oporavi, kazala je ministrica Brnjac za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2020 20:26