RADNI POSJET

Ministrica Brnjac u Češkoj: ‘Ulazimo u novi, zeleni investicijski ciklus u turizmu‘

Češka je jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta te se nalazi na petom mjestu po noćenjima stranih gostiju u Hrvatskoj s udjelom od šest posto ukupnih noćenja

Nikolina Brnjac 

 Ranko Suvar/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nalazi se u dvodnevnom radnom posjetu Pragu, gdje se danas sastala s potpredsjednikom Vlade Češke Republike za digitalizaciju i ministrom regionalnog razvoja Ivanom Bartošem, a sutra će održati sastanak s ministrom obrazovanja, mladih i sporta Petrom Gazdikom.

Ministrica Brnjac na sastanku s potpredsjednikom Bartošem razgovarala je o strateškim aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima u cilju razvoja održivog turizma, pripremama za nadolazeću turističku sezonu te o jačanju daljnje suradnje Hrvatske i Češke u područjima zajedničkog interesa, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta.

"Hrvatska i Češka njeguju višegodišnje kvalitetne odnose i suradnju u području turizma. Češka je jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta te se nalazi na petom mjestu po noćenjima stranih gostiju u Hrvatskoj s udjelom od šest posto ukupnih noćenja. Važna nam je činjenica da češki turisti sve više prepoznaju Hrvatsku i izvan ljetnih mjeseci pa tako od početka godine bilježimo 25 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine", izjavila je Brnjac.

To je prema njezinim riječima posebno bitno u segmentu razvoja cjelogodišnjeg odnosno održivog turizma, koji je hrvatski strateški cilj.

"Novi investicijski ciklus u turizmu pratit će ciljeve zelenog, digitalnog i održivog za što je hrvatskom turističkom sektoru na raspolaganju 2,2 milijarde kuna u okviru NPOO-a, ali i sredstva iz VFO-a”, poručila je ministrica Brnjac.

Ona i potpredsjednik Bartoš na sastanku su se dotaknuli i tema nadolazećeg češkog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Ministrica turizma i sporta sutra će održati bilateralni sastanak s ministrom obrazovanja, mladih i sporta Petrom Gazdikom na temu unaprjeđenja suradnje u području sporta između Hrvatske i Češke, a susrest će se i s najvažnijim turoperatorima i organizatorima putovanja sa češkog i slovačkog tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 18:35