'DIJELOVI REFORME SE PROVODE'

MINISTRICA DIVJAK 'Na povjerenstvu je odradi Akcijski plan za provođenju strategije obrazovanja'

Blaženka Divjak
 Davor Pongracic / HANZA MEDIA

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da se Akcijski plan za provođenju strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije rješava na razini Posebnog stručnog povjerenstva i da je na Povjerenstvu da taj dio posla odradi do petka 8. rujna, te da je daljnja procedura oko reforme u ingerenciji Vlade.

Svaki je premijer, naravno, "gazda" i kako bi se reforme mogle provoditi da ne postoji neki konsenzus, odgovorila je ministrica na pitanje novinara da se premijer Plenković jučer oko reforme "postavio kao gazda".

Ministrica je naglasila da se neki dijelove reforme provode, te da se oko projekata kao što je STEM teško može naći neki prijepor. Nemamo vremena više čekati, nego zajedničkim radom moramo stvarati uvjete da se promjene dogode, kazala je.

Na pitanje o razlozima zašto neke škole nisu dobile dnevnike, ministrica Divjak je odgovorila da je nastala neka pogreška u proceduri za koju je tražila da se utvrdi u Ministarstvu, odnosno kod dobavljača.

Sigurno je da će za desetak dana škole dobiti dnevnike. Očito je Pravilnik o izmjeni pedagoške dokumentacije, koji je donesen još u svibnju, trebalo popratiti izradom novih dokumenata. Radi se o manjem brojnu škola i svima se ispričavam, zaključila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:11