OBEĆALA IM PODRŠKU

Ministrica Juretić okupila ravnatelje centara socijalne skrbi

Zagreb, 220116. Markov trg.Sabor.Druga sjednica 8. saziva Hrvatskoga sabora na kojoj je mandatar Vlade Tihomir Oreskovic predstavio program svoje Vlade i njezine clanove.Na fotografiji: Bernardica Juretic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić okupila je na sastanku u srijedu ravnatelje 80 centara socijalne skrbi i voditelje tridesetak podružnica kojima je obećala podršku ministarstva, ali i poručila da to ne znači da će se tolerirati pogreške.

"Svima nam je u interesu da odradimo posao na dobrobit naših korisnika. Iako radite pod pritiskom medija i administracije, budite profesionalci, ali nikad nemojte zaboraviti onu ljudsku dimenziju", poručila je ministrica. Posebice je naglasila važnost borbe za interese djece kao najnemoćnije skupine te istaknula kako pri tom ne treba zanemariti nijednu kategoriju u sustavu socijalne skrbi.

Obećavši im da će im biti na raspolaganju u okvirima svojih ovlasti, istaknula je kako joj je u interesu da „teren dobro radi“ te zaključila: "Moramo biti partneri u radu, u ministarstvu ćete imati apsolutnu podršku, ali to ne znači da ćemo tolerirati pogreške".

Ministrica je na sastanku predstavila i svoje najbliže suradnike, a ravnatelje je upoznala s humanitarnom akcijom Hrvatske radiotelevizije (HRT) koja u 60 hrvatskih gradova traži 90 siromašnih obitelji kojima namjerava pomoći s oko 20.000 kuna donacije, priopćilo je ministarstvo.

Ministarstvo socijalne politike i mladih, konkretno centri na terenu, trebaju u idućih dvadesetak dana pronaći siromašne obitelji koje bi uključili u tu Hrvatske radiotelevizije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:11