SASTANAK U SPLITU

Ministrica kulture i Ivica Puljak o unaprjeđenju kulturne infrastrukture: ‘Želimo da se ta suradnja intenzivira‘

Razgovarali su i o gradskim kulturnim ustanovama te o konzervatorskim podlogama kao bitnoj pretpostavci mnogih ključnih gradskih projekata

Nina Obuljen Koržinek

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Split namjerava rekonstruirati Dom mladih i ljetno kino Bačvice te kulturnim sadržajima oplemeniti prostor tvrđave Gripe, rekao je u ponedjeljak u Splitu gradonačelnik Ivica Puljak na sastanku s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek.

Gradonačelnik Puljak predstavio je ministrici takve planove i ciljeve te je ocijenio da je iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želja da se ta suradnja intenzivira i operacionalizira na konkretnim projektima koje će Gradska uprava razvijati u suradnji s mjerodavnim ministarstvom i Konzervatorskim odjelom u Splitu, priopćeno je iz Grada.

Istaknuo je projekte koji se provode radi unaprjeđenja kulturne infrastrukture i sadržaja na području Splita i u ingerenciji Grada. Posebice je istaknuo izradu plana upravljanja starom gradskom jezgrom, a cilj je da se taj plan u sljedećih 12 mjeseci, koliki je rok za njegovu izradu, dovrši uspješno i kvalitetno.

Razgovarali su i o gradskim kulturnim ustanovama te o konzervatorskim podlogama kao bitnoj pretpostavci mnogih ključnih gradskih projekata, zatim o suradnji na svim institucionalnim kulturnim programima te o daljnjim projektima sa svrhom zaštite, valorizacije i revitalizacije iznimno bogate splitske kulturne baštine. Konzervatorske podloge omogućit će transparentnije upravljanje, predstavljanje i vrednovanje kulturne baštine.

Ministrica ocjenjuje da će to građanima omogućiti brže dobivanje dozvola po jedinstvenim kriterijima poštujući one elemente graditeljske baštine za koje konzervatorske podloge utvrde da se moraju štititi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:09