NATAŠA TRAMIŠAK

Ministrica o rekonstrukciji Vlade: ‘Afere ne stvaraju dobru sliku, ali - oprezno s informacijama‘

Dodala je kako ‘neke informacije i optužbe lako izađu, bez da su informacije do kraja provjerene‘

Nataša Tramišak

 Marko Mrkonjic/Cropix

Ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova Nataša Tramišak izjavila je u utorak kako afere ne stvaraju dobru sliku, ali kako treba biti oprezan s neprovjerenim informacijama, a o predsjedniku HNS-a Stjepanu Čuraju kao mogućoj Horvatovoj zamjeni ne zna ništa.

"Naravno da nikome afere nisu ugodne i da ne stvaraju dobru sliku. Nemam puno informacija i detalja o tome i što se dalje događa, tako da ćemo vidjeti što će narednih dana biti", rekla je Tramišak uoči poslovnog doručka Američke gospodarske komore, odgovarajući na pitanje smatra li da bi afere bile dobra prilika za rekonstrukciju Vlade.

Dodala je kako "neke informacije i optužbe lako izađu, bez da su informacije do kraja provjerene".

"Uvijek s tim informacijama treba postupati oprezno. Treba vidjeti kako će na kraju postupati DORH i ostala istražna tijela", istaknula je ministrica.

Upitana je li njezina "fotelja" sigurna, odgovorila je kako radi svoj posao i kako nema drugih razgovora oko tog pitanja.

"Ako će se određene afere nastaviti u određenom smjeru i ako će biti nužna i veća rekonstrukcija vlade ili bilo koji drugi smjer, tako ćemo se svi ponašati", poručila je Tramišak.

Na pitanje o promjeni resora odgovorila je kako o tome nisu razgovarali, a ona je, kaže, svoj poslovni put u posljednjih 15 godina u potpunosti posvetila EU fondovima, od lokalne, regionalne do nacionalne razine.

Poručila je kako premijer ima njezinu podršku, a o Čuraju kojeg mediji jutros navode kao mogućeg novog ministra graditeljstva nakon što je zbog afere s dužnosti razriješen Darko Horvat, Tramišak ne zna ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:26